Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Великден в храма на Пролеша “Св.Георги Победоносец” с отец Гавриил

Христос Воскресе!
Великден в пролешкия храм “Св.Георги Победоносец”.

Великденската служба в православната църква е най-тържествената, защото на този ден вярващите тържествуват в чест на възкресението на Господ Иисус Христос. Много православни християни се стремят да присъстват на тези църковни служби, за да станат участници в големия триумф.

Пролешани бяха възрадвани на този голям празник, тъй като гост на пролешката църква бе наскоро ръкоположения млад свещеник отец Гавриил Николов. Още следобеда на Великата събота храмът бе отворил врати за миряните, които искаха да се изповядат и получат Св.причастие. Към 22:30 пристигна в храма “Св.Георги Победоносец” и благодатния огън. Великденската служба започна в 23:00 ч. Отец Гавриил с видимо огромно желание и ангелския си глас спомогна и вдъхнови събралото се множество от пролешани да е съпричастно в споделяне на радостта от Възкресението на Господа Иисус Христос. Литургията продължи навън в полунощ и всички заедно запяхме “Христос Воскресе!”, а по-късно бе проведено и традиционното шествие (обикаляне на църквата). Миряните споделиха пасхалната трапеза, осигурена от отец Гавриил. Събитието продължи до 2:30 през нощта.

Благодарност за отец Гавриил Николов за вдъхновяващата тържествена Св. Великденска литургия! Очакван и добре дошъл е отново в Пролеша!
Благодарност и на църковните настоятели и всички спомогнали за празника! 🙂

Възкресение Христово е основата на нашата вяра и опора в земният ни живот. Светли Възкресни празници! Амин!

Автор: М.Георгиева

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment