Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Виното създава приятелства. На чаша руйно вино и с добра дума в Пролеша.

Виното
Старо, младо, руйно, мъжко, пенлива, тежко и горчиво – каквото и да кажем все ще е вярно. В него е и силата и истината, а вкусът му зависи с кого го пиеш.

    “Старото дърво е добро за горене, старото вино е добро за пиене, старите приятели са добри за доверяване и старите автори са добри за четене.”(Атеней)

За пореден път членовете на ЧН при НЧ”Светлина 1924 г” с. Пролеша събраха производители, ценители и дегустатори на божествената напитка. На 8 февруари в една от стаите на Читалището спретнаха малко тържество в чест на двата винени празника “Св.Трифон Зарезан” и “Св.Валентин”. Поетите казват: Вино и любов, любов и вино!

Импровизираната комисия беше неистово затруднена да оцени прекрасните напитки на майсторите от Пролеша.

Доайенът Ванката представи два вида – тежко плътно и тънко пивко за дами. Ароматното в каната на Вени, розето на Бойчо, тъмното на Иво и бялото на Цветан. Познатото от всички сбирка вино на Божков. Простете  ми ако съм разбъркала имената на вината и тези на собствениците им, но това е последица от изпитото количество. Виното води добра храна, мезетата също заслужиха похвала.

Виното води музика и песни и те не липсваха. Виното води и танци и потанцувахме малко.

Стари и нови приятели заедно се повеселихме в снежната вечер. Очакваме нови срещи с общността в Пролеша. Благодарим ви и доскоро приятели!

Стана Захариева

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment