Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Доброто поражда добро!

Има приказка – случващото се за първи път е случайност, за втори е съвпадение, а за трети път – вече е навик.

В Пролеша новият ни кмет е най-младият до сега. Първите неща, които свърши е да почисти общинската сграда на кметството с приятели и съмишленици. Сега там е и по-светло и по-чисто. Пенсионерите картоиграчи се върнаха в пенсионерския клуб.

Има вече и назначен човек от селото за общ работник по социална програма. Помощите за социално слабите – 24кг. общо, пак той докара и раздаде собственоръчно по домовете на записаните за тях.

Наскоро се бе сгромолясало огромно изгнило дърво на входящия път от разклона за Пролеша на метри пред колата на наш съжител. Като по чудо човекът едва успял да спре, за да не се блъсне. Само бързата реакция на кмета и с навременната помощ на човек от селото с техника бяха причина да се освободи пътя за минути.

Скоро след това, за да се предотвратят подобни опасни ситуации, бяха прегледани дърветата по пътя и изсъхналите и опасните бяха изсечени. Нарязаните дърва със собствен превоз младия кмет разкара по домовете на самотни, бедни и стари хора от селото. Зарадваха се хората на дръвцата! А някои ги отказаха с пожелание да се дадат на други нуждаещи се, защото те вече имали алтернативно отопление. Всеки жест на благородство и благодарност е безценен! Хвала на тези хора!

Хвала и на нашият кмет Григор Григоров! Желая му да бъде все така отзивчив, съпричастен, добър и грижовен с всички нас – жителите на Пролеша!

Стана Захариева

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment