Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

“ПЪТУВАНЕ В БЪДЕЩЕТО” – изложба на Борил Евлогиев в Божурище.

Вдъхновение, което произлиза от светлината, не е истинско Вдъхновение. Истинското Вдъхновение произлиза от черните води на изпитанието. В тези води се кръщава Вдъхновението. От тези води трябва да бъде изтръгнато твоето Вдъхновение. Само тогава Вдъхновението ще ти принадлежи.
Е. Хараш

На 9-ти март читалище “Христо Ботев – 1934 г.” в град Божурище бе любезен домакин и предостави на младия художник от Пролеша, Борил Евлогиев възможността да покаже за първи път пред по-широка публика свои художествени творби, създавани през годините и избрани за случая от твореца. Акварел и пастел шареха ритмично платната, спокойствие и напрежение, хаос и хармония се редуваха и приковаваха погледа. А Борил разказа за всяка картина чисто и искрено какво изразява – без напудреност и сложни думи. -Това го видях така! – споделяше твореца. “Индианец”, “Пожаревска могила”, “Планетата марс”, “Блокове в София”, буквата “Т” и т.н. Всяка картина си имаше име, а вероятно и съкровена история.

Събитието събра почитатели на художественото изкуство и добронамерени гости, които искаха да поощрят и подкрепят художника.  Радост и гордост видяхме в очите на неговите майка, баба и сестра, а малкият му племенник посвири на акордеон и възхити публиката с талант и старание.

При откриването на изложбата две картини бяха откупени от гостите. Едната от тях, “Пожаревска могила”, е вече собственост на пролешани и ще краси кметството ни след края на изложбата. Другата – “Индианец” също се закупи и дари от гостите за читалището в Божурище.

Изложбата ще е на разположение за посетители до края на месец март. Картините се продават.

Приятели от Пролеша и общината, заповядайте в читалище Божурище в посочения период ако имате интерес към творчеството и подкрепа за младия автор!

Снимки на картините може да видите по-долу в тази страница.

Мая Георгиева

ГАЛЕРИЯ КАРТИНИ

Снимки от откриване на изложбата

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment