Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Честит празник на художниците и творците – приятелите и съседи от Пролеша!

На 3 ноември отбелязваме Денят на българския художник. Той се чества днес на църковния празник в почит на Св. Пимен Зографски, обявен за покровител на българските художници. Празнува се от българските художници, иконописци и реставратори.

Професионални или самодейни, импровизатори или експериментатори – всеки художник  носи своеобразен талант, вдъхновение, смелост, късмет, способност да избере правилния обект, момент и перспектива.

В нашата малка Пролеша се радваме между нашите съседи да имаме немалко познати и непознати представители на изобразителното изкуство.
А това са световно известния художник Христо Йотов, достойният носител на родовото име – Иван Хаджийски, сем.Орлови, близнаците Цветелина и Борил Евлогиеви, Венета Николова и дъщерите й Елизабет и Милена, Павел Димитров, Ади Йотова и вероятно още много други, чийто имена са неволно пропуснати тук.

Да ги поздравим за празника им и за това, че със своите творчески импулси, умения, способности и огромно желание се включват в живота на общността ни и помагат малки и пораснали да се срещат, опознават и обикнат изобразителното и приложно изкуство.

Честит празник български художници, приятели и съседи творци! Имайте вдъхновението да създавате красота и да радвате публиката със своите произведения!

Стана Захариева и приятели

0 Comments

There are no comments yet

Leave a comment