Юбилярите отново празнуваха в Пролеша

Обичам купони! Затова се зарадвах от сърце, когато Маргарита и Теменуга ме поканиха на тържество, посветено на юбилярите в с. Пролеша, организирано от читалищното настоятелство и пенсионерския клуб на селото.

На 24 ноември за трети пореден път се организира такова честване. Чудесно е, че начинанието се превръща в традиция, а традициите са важни, когато има приемственост. Браво, дами, за вашия хъс и ентусиазъм! Младите читалищни дейци ни канят и показват как се живее дружно, забавно и интересно, приобщавайки ни към събитията, организирани от тях. А юбилярите и ние, техните гости се чувствахме празнично. Всеки си беше поканил свои близки и приятели.

Празнуваха 80-годишната Маргарита – дългогодишен доброволен църковен настоятел, 70-годишната д-р Теменуга Божкова – активен читалищен деец, дългогодишната учителка – Станка Колева, Ваня Спасова – съпруга на екскмета – К. Спасов и Троянка Лазарова от женската певческа група. Те се трогнаха от приветствията, красивите песни, цветя и подаръци.  Топлите думи и пожелания, кратката програма с рецитал на стихове и песните на жените от автентичната фолклорна група при с. Пролеша зарадваха дамите, празнуващи своята годишнина и гостите.

Юбилярите също се бяха подготвили за празника и почерпиха всички присъстващи. Масата приличаше на кулинарен конкурс. Погачите, баниците, туршиите, домашните вина и ракии повишиха доброто настроение. Възхитени от прекрасните преживявания, участниците дадоха заявки за такъв празник и за следващата година.

Живи и здрави! И нека 2020 година бъде по-весела, по-здрава и плодоносна на още такива преживявания на общуване в нашата Пролеша.

Стана Захариева

ГАЛЕРИЯ


Снимки: Мая Георгиева и Цветелина Ангелова

0 Коментари

Няма коментари

Оставете коментар